Vanliga frågor

Vi har samlat vanliga frågor för Åsele Marknad här.

Vad kostar Åsele Marknad?

Det är fri entré till konserterna som är under dagtid på hembygdsområdets stora scen som ligger i centrala Åsele och du behöver därför inte heller någon biljett för att komma in. De konserter som är på folkparken Trillen kvällstid har entréavgift. Läs mer om priser på Trillens webbplats.

Är det åldersgräns på Åsele Marknads konserter?

Nej, det är ingen åldersgräns på de konserter som är under dagtid, dock rekommenderar vi att yngre barn bär hörselkåpor för att skydda sin hörsel.

Trillen, som är platsen där kvällskonserterna är, har två områden. Det ena är själva konsertområdet och dit är ungdomar yngre än 17 år välkomna in, men är du under 13 år endast med målsmans sällskap. Det finns ett särskilt barområde och där är det 18-årsgräns och legitimationskontroll.

När börjar konserterna?

När respektive konsert börjar hittar du under ”program” här på webbsidan. Mer information om artisterna och de olika presenteras här på webbsidan.

Får jag fota/filma under konserterna?

Ja, det får du självklart göra så länge det är med din mobiltelefon! Och glöm inte att lägga till #åselemarknad när du lägger upp dina bilder på sociala medier. Systemkameror, filmkameror och ljudupptagning är inte tillåtet.

Var ligger scenerna?

Det finns fyra scener. Två av dem ligger på marknadsområdet som är i centrala Åsele. Övriga två är på festplatsen Trillen som ligger cirka 1,5 km från Åsele centrum. 

Får man ta med sig alkohol på marknadsområdet?

Nej, det får du inte. Man får i regel aldrig dricka alkohol på allmän plats.

Finns det förvaring av värdesaker?

Nej, det finns det inte.

Finns det parkering i närheten av marknadsområdet?

Det är begränsat med parkeringsplatser i samband med Åsele Marknad eftersom det kommer så många människor och vi rekommenderar att man gärna samåker eller åker kollektivtrafik.

Kommer artisterna att kunna skriva autografer under Åsele Marknad?

Artisterna har väldigt många åtaganden i sommar och tyvärr det inte alltid att tiden räcker till, men endel av dem kommer att stanna och skriva autografer efter sin konsert.

Hittar du inte svar på just din fråga under vanliga frågor? Kontakta då: info@aselemarknad.se