Underhållning från Västerbotten

Pinewood avenue underhåller på sagavägenscenen 21 juli

Besökare på Åsele marknad bjuds på underhållning med musik, drill och hopprep, till fri entré. Det gemensamma för artisterna – alla är lokala förmågor från Västerbotten.

Under Åsele marknad kommer artister från Västerbottensregionen uppträda och underhålla på scenen vid Sagavägen. De som ligger bakom initiativet är Åsele Musik- och Riksteaterförening.

– Vi vill erbjuda besökare det bästa möjliga kultur från Västerbotten, lokalproducerad kultur, menar föreningen.

Underhåller gör bland annat The Odd Tuesday, som består av unga musiker från hemmaorten Åsele. Det är dagen som de träffas på har influerat namnet på gruppen. En annan ung talang som uppträder är William Öberg från Umeå som skriver egen musik, sjunger och spelar både gitarr och piano.

Tillsammans med Pinewood avenue blir det mer musik i genren country-pop. Pinewood avenue är även dom Umeå baserade och består av sex medlemmar. Erfarenheter i livet är det som inspirerar deras låtar som är egenproducerade. Banden själv säger sig ha väldigt roligt ihop både på scenen, i studion och utanför musiken. Mer country blir det sedan tillsammans med Yellowstone worries på, blandat med americana och bluegrass.

Svänger gör det ordentligt när 10 manna bandet LLEO, Lennart Ljungqvist Entertainment orchestra, brassar igång med jazz och soul. Körsång står Norrlandfamn för.

Men underhållningen består inte bara av musik. Sveriges nordligaste drillförening, Åseledrill, showar med sin drilluppvisning och korpens hopprep visar upp sina förmågor med rep och Åselebygdens folkdanslag bjuder på dans.

All underhållning är dessutom gratis. Läs mer om tider här.