Rundflyg med helikopter lyfter marknadsbesök

I år kan besökare på Åsele marknad se marknaden från ovan med rundflyg. Turen kanske inte direkt är något för den höjdrädda men ger den som åker med en unik upplevelse av Åsele marknad och Åsele.

Det är det östersundsbelägna flygföretaget Heliscan som kommer till Åsele marknad för att ta med besökare i sin helikopter. De gör rundflyg över området med de som är ute efter det lilla extra. Flygturen ger därför besökare en unik upplevelse av både marknaden och Åsele centralort.

Vyn från ovan ger dessutom ett annorlunda perspektiv som inte alla fått möjlighet att uppleva och som för många är något utöver det vanliga. Samtidigt är ofta helikopterturen i sig nog speciell för att kvala in som en extraordinär upplevelse på semestern.

Turen beräknas ta 5–7 minuter och helikoptern rymmer 4 passagerare åt gången medan den lyfter och sveper in över marknadsområdet och Åsele centralort. Det nya inslaget på marknaden kommer erbjudas under marknadsdagarna fredag, lördag och söndag. Missa inte din chans att åka med.

Heliscan som står för flygningarna är ett norskt bolag som tidigare i år köpte upp Jämtlands Flyg i Östersund och har utökat verksamheten där. De har förutom i Östersund flera baser i Norge. Under marknaden kommer utgångspunkten för flygningarna vara det område invid det som för Åseleborna är känt som ”berget”. ”Berget” ligger mitt emot ishallen i Åsele och kommer som sagt vara startplatsen där helikoptern lyfter ifrån.