Hemester – Åsele marknad är ett perfekt mål

Är du en av alla vars samvete över semesterresan fått sig en känga? Att åka på hemester har blivit ett omtalat alternativ till utlandsresan när klimatångesten gnager på samvetet. Åsele marknad är det perfekta målet för en hemester.

Det är inte ovanligt att känna klimatångest över sin konsumtion eller sitt semester. Flygskam är ett ord som vuxit fram ur klimatdebatten vilket också har lett till att alternativa sätt att semestra på blivit mer omtalade. Ett exempel är hemester vilket betyder att semestra omkring sin hemmaort. Eller svemester som är att semestra i Sverige.

Åsele marknad är det perfekta målet för semestervistelsen, speciellt för familjen. Tack vare marknadens breda utbud av aktiviteter och underhållning finns det något som passar de flesta. Här kan ledigheten få en härlig mix av natur, kultur och festival.

Kring marknaden och i Åseles omnejd finns 57 naturreservat och en nationalpark med fina naturupplevelser av vandring och utflykter. För den som gillar att fiska erbjuder Ångermanlandälven och inlandssjöar möjligheter till bra fångst. Och för dagar då vädret inte visar sig från sin bästa sida går det bra att strosa omkring på hembygdsområdet och ta del av Åseles historia och kultur.

För den som planerat sin semester i Kittelfjäll, Borgafjäll, eller Marsfjäll utgör Åsele marknad ett bra inslag innan fjällupplevelsen. Planera in en eller två dagar innan fjällvandringen och upplev mängder av kulturupplevelser.