Hembygdsområdet – Ett kulturellt nav

På hembygdsområdet samlas massa kultur under Åsele marknad. Förutom att njuta av gratiskonserter kan besökare testa på olika typer av hantverk, få en ny frisyr eller fylla på med god mat.

Hembygdsområdet är ett trevligt, gräsbevuxet område centralt för marknaden. Där kan besökare dra ner på tempot. Ta en paus för att underhållas av de olika konserterna eller för att fylla på med en god bit mat.

På området kommer finns även utställare med hantverk och möjligheter att delta i workshops för att lära sig mer. Du kan exempelvis testa kärna smör, väva grytlappar, spinna ull eller baka tunnbrödskakor i bagarstugan. De historiska byggnaderna kommer hålla öppet hus under marknaden. Besökare kan ströva omkring och se på samlingarna som finns där. Bland annat utställningar av vävar och textiler som går att se redan under kulturveckan.

– Jag tror på det här konceptet med att få mer hantverk på Åsele marknad och att utnyttja vårt fina hembygdsområde, säger Carina Haldebo Winberg med glöd.

Hembygdsområdets närhet till hela marknaden gör det perfekt till utgångspunkt, pausområde och samlingspunkt efter olika aktiviteter för familjen eller sällskapet.

För den som missade sin frisörtid innan semestern finns även möjlighet att trimma frisyren i drop-in salongen, eller unna sig lite rekreation och testa på rosenmassage.

Hit går det också att söka sig när det börjar kurra i kistan och energin tryter. Här finns bland annat ungersk ragu, vildsvinsbricka och laxknyten att fylla magen med.

I programmet går det läsa mer om tider för konserter och workshops.