Att göra som par under Åsele marknad

att göra som par
Photo by Mahkeo 

Åsele marknad bjuder på flera olika aktiviteter och händelser. Oavsett om du är på besök tillsammans med familjen, kompisgänget eller med din partner finns det saker att göra och uppleva. Här är våra tips till det par som besöker marknaden.

Det breda utbudet på Åsele marknad gör att det finns något för alla. Här finns chansen att uppleva en blandning av olika händelser under besöket. Vi rekommenderar dessutom att du tar god tid på dig och planera ett besök som sträcker sig över flera dagar.

Ett hett tips om ni reser till marknaden för att bo i husvagn eller tält, är att vara ute i god tid därför att efterfråga på dessa platser i vanlig ordning är väldigt hög. Kommer du till någon dag tidigare finns dessutom bra med friluftsaktiviteter i Åseles kringområden. Här finns både vandring i fina miljöer och bra fiske. Under onsdag eller torsdag kan ni exempelvis besöka något av de 57 naturreservat som finns i regionen, gå på hemvändarfest eller titta på folkrace i Söråsele.

Att göra som par – Våra tips

Fredag:

 1. Ett besök på marknadshandeln där ni eventuellt fyndar något bra.  
 2. Rosenmassage på hembygdsområdet. Prova-på-session med hjälp av Ann Romby.
 3. The odd Tuesday – Ta er till Sagavägenscenen, handla med mat och luncha till skön musik. Passa på att relaxa lite och njuta av sällskapet.
 4. Live-podd på Älgstallet tillsammans med en av Sveriges största poddar – ”Alla våra ligg”. Detta vill ni inte missa!
 5. Avsluta kvällen antingen med riktigt svängig Rockabilly med Papita Slappers och Top Cats på festplats Trillen eller ta en lång promenad längs vackra Ångermanälven.

Lördag:

 1. På hembygdsområdet besöker ni de öppet-hus fyllda med delar av Åseles historia och utställningar. 
 2. Antingen upprepar ni gårdagens lunch men till toner av Yellowstone Worries. / eller alternativt tar ni en sen lunch och lyssnar till Jelenas inspirationsföreläsning. Då kan ni ta lunch medan ni lyssnar till Sara Ajnnak.
 3. På hembygdsområdets stora scen kan ni sedan se Sara Ajnnak uppträda och är ni tidiga kan ni även se Jelena Mitras show (rockring).
 4. Är ni paret som gillar fart och fläkt tittar ni sedan på Rackartygarnas uppträdande.
 5. På kvällen står Queen of Rock och Freddy Kalas för underhållningen på festplats Trillen.

Söndag:

 1. Muralmålningen. Besök kulturhuset och se hur långt konstnären Q kommit med sin målning.
 2. Marknadshandeln besöker ni för att inhandla det sista.
 3. Eftermiddagen kan ni spendera med inspirationsföreläsning av Sara Ajnnak i kulturhuset och konsert med Jambb och Supersci på stora scenen på hembygdsområdet.

Måndag:

 1. Släpp loss på tivolit. Ät sockervadd och försök vinn en souvenir till din kärlek.
 2. Kolla in muralmålningen på kulturhuset.
 3. Lyssna och sjung med i konserten med Elisa Lindström

Tips på mer att göra som par i anslutning till ert besök, kanske ett litet äventyr, är att ni kan ta en – två dagar att antingen vandra i nationalparken Björnlandet eller naturreservatet Stockholmsgatorna.

Ha ett fantastiskt besök!