Att göra med kompisarna under Åsele marknad

att göra med kompisarna

Åsele marknad bjuder på flera olika aktiviteter och händelser. Oavsett om du är på besök tillsammans med familjen, kompisgänget eller med din partner finns det saker att göra och uppleva. Här är våra tips till kompisgänget som besöker marknaden.

Det breda utbudet på Åsele marknad gör att det finns något för alla. Här finns chansen att uppleva en blandning av olika händelser under besöket. Vi rekommenderar dessutom att du tar god tid på dig och planera ett besök som sträcker sig över flera dagar.

Ett hett tips om ni reser till marknaden och tänker på i husvagn eller tält är att vara ute i god tid därför att efterfråga på dessa platser i vanlig ordning är väldigt hög. Kommer ni till marknaden någon dag tidigare finns bra med friluftsaktiviteter i Åseles kringområden. Här finns både vandring i fina miljöer och bra fiske att göra med kompisarna.

Under onsdag eller torsdag kan ni exempelvis antingen besöka något av de 57 naturreservat som finns i regionen, gå på hemvändarfest eller titta på folkrace i Söråsele.

Att göra med kompisarna – våra tips

Fredag:

 1. Rackartygarnas framträdande vill ni inte missa! De kör en show både kl. 12.00 och 15.30. Planera därför in lunchen vid lämpligt tillfälle.
 2. Antingen besöker ni Trillen Car Classic, som är populärt, speciellt för bilentusiasten. / Eller alternativt lyssnar ni till Rackartygarnas inspirationsföreläsning kl. 14.
 3. Live-podd med ”alla våra ligg” på Älgstallet. En av Sveriges största poddar gästar puben mellan 20.00 och 22.00.

Lördag:

 1. Trillen Watercross, se skoterförarna göra upp i den fartfyllda tävlingen.
 2. Konsert med Sara Ajnnak kl. 14.00. för de som vill säkra kulturupplevelsen. / alternativ gå en sväng på marknadshandeln för att dessutom promenera förbi muralmålningen som växer fram på kulturhuset.
 3. Queen of Rock och Freddy Kalas på festplats Trillen avslutar kvällen.

Söndag:

 1. Gå på marknadshandeln för att köpa den där grejen ni suktat på eventuellt de ni missat att köpa.
 2. Kanske även ett besök till hembygdsområdet och öppet hus för att uppleva Åseles historia.
 3. Konsert med Jambb och Supersci på hembygdsområdet. Skön musik, baktakter och hiphop.
 4. En lugn kväll med kompishäng, promenad och grillning.

Måndag:

 1. Släpp loss på tivolit. Vem är våghalsigast och vem klarar g-kraften bäst?
 2. Kolla in muralmålningen på kulturhuset.
 3. Lyssna till Elisa Lindström konsert på eftermiddagen.

Tips på mer att göra med kompisarna i anslutning till ert besök är att ni antingen kan ta en till två dagar att vandra i nationalparken Björnlandet eller naturreservatet Stockholmsgatorna. Eller planera en fiske tripp i kringområdet. Ta ett äventyr med gänget.

Ha ett fantastiskt besök!