Att göra med familjen under Åsele marknad

Att göra med familjen

Åsele marknad bjuder på flera olika aktiviteter och händelser. Oavsett om du är på besök tillsammans med familjen, kompisgänget eller med din partner finns det saker att göra och uppleva. Här är våra tips till familjetrippen.

Det breda utbudet på Åsele marknad är perfekt för familjen där många viljor finns. Eller för den som vill uppleva en blandning av händelser under sitt besök. Rekommendationen är att du tar god tid på dig och planerar ett besök som sträcker sig över flera dagar.

Reser du till marknaden för att bo i husvagn eller tält rekommenderar vi att du är ute i god tid därför att efterfrågan på platserna sedvanligt är väldigt hög. Kommer du någon dag tidigare finns dessutom bra med friluftsaktiviteter i Åseles kringområden. Här finns både vandring i fina miljöer och bra fiske.

Att göra – våra tips

Torsdag-Fredag: Är ni här redan under torsdag och fredag åker ni ut till Söråsele och tittar på Marknadsracet under torsdag förmiddag. Fredagen kan ni antingen sidan spendera med att titta på fordon på Trillen Car Classic, besöka tivolit eller ta en utflykt till nationalparken Björnlandet som ligger en bit utanför Åsele.

Lördag:

 1. Marknadshandel. Ta god tid på er, ni kommer hinna gå fler gånger.
 2. Om barnen är i åldrarna 5–8 år är det Jojkworkshop för barnen både 11.00 och 11.30 tillsammans med Sara Ajnnak.

  Fyll på med energi, en schysst lunch hittar du bland annat på hembygdsområdet. Perfekt att ta med sig till Sagavägenscenen för att njuta av underhållning och konsert från västerbotten.
 3. Trillens Watercross-tävling, se uppgörelsen mellan skoterförarna i den fartfyllda tävlingen.
 4. Hulahoop workshop med Jelena Mitra. Om orken tillåter utmanar ni varandra i taktkänsla, smidighet och höftrörelser.
 5. Avsluta dagen lugnt vid Sagavägenscenen. Ta med snacks och en picknickfilt, njut av härlig musik och underhållning.

Söndag:

 1. Öppet-hus hembygdsområdet. Upptäck delar av Åseles historia.
 2. Barnen kan antingen lyssna till samiska sagor och legender i den lilla stugan på området. / eller så tar ni en fika i gräset.
 3. Rackartygarna uppträder både vid 12.00 och vid 15.30, det vill ni inte missa. Planera lunch vid lagom tillfälle och välj vilken tid ni vill titta på showen.

Här finns även tid att fortsätta på marknadshandeln. Håll också koll efter Mitra Hoop som kommer köra pop-up framträdande under marknadsdagen. Behöver ni en paus under eftermiddagen rekommenderas dessutom konserterna med Jambb och Supesci på hembygdsområdet. Det bjuds på härlig baktakter och hiphop.

På kvällen kan ni ta en fisketur eller en skön promenad längs Ångermanälven och förbi den vägg som konstnären Q målar under marknaden. Börjar det synas vad det kommer bli? 

Måndag:

 1. Marknadshandel. Perfekt att gå den där sista svängen för att köpa det ni glömt eller som ni funderat extra på.
 2. Axels & skogs tivoli. Har ni barn som klarar sig själv kanske de vill hänga här medan ni handlar.

  Fyll på med energi så att ni orkar och för att hålla humöret på topp.
 3. Picknick till Elisa Lindström och Theoz på eftermiddagen. Ett perfekt avslut på marknadsbesöket.

Vill ni dessutom ha mer att göra med familjen i anslutning till ert besök kan ni alltid ta en – två dagar att vandra antingen i nationalparken Björnlandet eller naturreservatet Stockholmsgatorna. Ni kanske hellre vill fortsätta resan upp till fjällen för trevlig vandring, cykling eller fiske.

Kom ihåg att njuta och låta bli att stressa under marknaden. Ha ett fantastiskt besök!