Att göra med familjen under Åsele marknad

Att göra med familjen

Åsele marknad bjuder på flera olika aktiviteter och händelser. Oavsett om du är på besök tillsammans med familjen, kompisgänget eller med din partner finns det saker att göra och uppleva. Här är våra tips till familjetrippen.

Det breda utbudet på Åsele marknad är perfekt för familjen där många viljor finns. Eller för den som vill uppleva en blandning av händelser under sitt besök. Rekommendationen är att du tar god tid på dig och planerar ett besök som sträcker sig över flera dagar.

Reser du till marknaden för att bo i husvagn eller tält rekommenderar vi att du är ute i god tid därför att efterfrågan på platserna sedvanligt är väldigt hög. Kommer du någon dag tidigare finns dessutom bra med friluftsaktiviteter i Åseles kringområden. Här finns både vandring i fina miljöer och bra fiske.

Att göra – våra tips

Torsdag-Fredag: Är ni här redan under torsdag och fredag åker ni ut till Söråsele och tittar på Marknadsracet under torsdag förmiddag. Fredagen kan ni antingen sidan spendera med att titta på fordon på Trillen Car Classic, besöka tivolit eller ta en utflykt till nationalparken Björnlandet som ligger en bit utanför Åsele.

Lördag:

Söndag:

Måndag:

  1. Marknadshandel. Perfekt att gå den där sista svängen för att köpa det ni glömt eller som ni funderat extra på.
  2. Axels & skogs tivoli. Har ni barn som klarar sig själv kanske de vill hänga här medan ni handlar.

    Fyll på med energi så att ni orkar och för att hålla humöret på topp.

Vill ni dessutom ha mer att göra med familjen i anslutning till ert besök kan ni alltid ta en – två dagar att vandra antingen i nationalparken Björnlandet eller naturreservatet Stockholmsgatorna. Ni kanske hellre vill fortsätta resan upp till fjällen för trevlig vandring, cykling eller fiske.

Kom ihåg att njuta och låta bli att stressa under marknaden. Ha ett fantastiskt besök!