« Tillbaka

THE BOPPERS

THE BOPPERS
SÖNDAG 17 JULI KL 18.00, ÅSELE HEMBYGDSOMRÅDES SCEN, FRI ENTRÈ

Vi har bokat om The Boppers (Official)! Dom uppträder på söndag 17 juli på Hembygdsområdet 💥 Det är en gratis konsert 👏

Legenderna The Boppers som började sin karriär i slutet på 70-talet har i över 40 år underhållit och vunnit plats i folks hjärtan och hem världen över.
De rockar starkt vidare och kommer att spela och underhålla med både gamla och nya låtar för oss alla på Hembygdsområdets scen, detta vill ni inte missa.

The Boppers blev inte den dagslända som många tvivlare trodde 1979. Det beror inte bara på att de lyfte skrot, gillade Doo Wop och gamla jänkare. Inte heller beror det på att de hellre drack mjölk än Jack Daniels. Det berodde och beror än i dag på ambition, ett ärligt uppsåt och äkta kärlek till musiken och publiken, till alla dem som sjöng med och som fortfarande gör det. Det är hela hemligheten, den enkla sanningen om fenomenet Boppers – true love. Tilläggas ska bara att det är en kärlek som spiller över.

– Vi var ett ungdomsgårdsband och jag och Ingmar brukade åka från Hässelby till Hagsätra för att repa med Kenneth, Peter och Jörgen Sunshine. Det var rätt mycket släpande på förstärkare och instrument på tunnelbanan när vi lirade på Stockholms ungdomsgårdar, och ungdomsgårdarna var skolan för oss. Det var där allt började, minns Matte Lagerwall.
– Så längre fram, mitt i punk-eran, så började jag skruva lite med bilar, tillsammans med en kompis som hade en Studebaker Hawk och just tagit lappen. Jag bodde nästan i garaget och gillade bäst gamla amerikanska bilar, och då kom låtarna med på köpet. Det var som att vi upptäckte Doo Wop, hela 50´s stilen. Det kändes som en helt ny grej, och fullsmetat med stämsång, berättar Matte.

”Vi hade en massa energi som måste få utlopp någonstans. Rock’n roll var givet eftersom vi redan som fjortonåringar lirade ihop. Vi hade band-namn som Black Eye, Anaconda, Tungt Sjukhus och The Twisting Hippie Killers and The Hell Rocking Mashed Potatoe Stampers.” – Kenneth

De blivande Bopparna blev helt sålda på rock’n roll och doo wop med stämsång. Ännu en puff i den riktningen gav långfilmen Sista natten med gänget, med mängder av bra låtar. När Matte och Peter tillfrågades av Bålsta Car club om att komma och lira bildade de rock’n roll-bandet med det numera legendariska namnet The Twisting Hippie Killers and The Hell Rocking Mashed Potato Stampers.

För mer information och innehåll med The Boppers, finnes länkar nedan.

http://boppers.se/

https://www.youtube.com/channel/UCoGsIACEQXo3o185u8u17rg?view_as=subscriber