« Tillbaka
Supersci

SUPERSCI

SUPERSCI – SÖNDAG 21 JULI kl 14.00, HEMBYGDSOMRÅDETS SCEN, FRI ENTRÈ

Deras musikaliska kombination av norrländskt vemod och engelskspråkig rap har hyllats i många länder världen över. I sommar spelar Sundsvalls hiphop-veteraner Supersci på Åsele Marknad och utlovar då både nysläppt material och många klassiker.

Supersci från Sundsvall ansågs länge vara ett av Sveriges mest mytomspunna hiphopkollektiv. De är också en av få svenska hiphopakter som nått framgångar utomlands. Avskilda från trender och strömningar har de vunnit fansens respekt med ett melodiöst och vinylkrispigt sound med inslag av soul, jazz, tunga beats och suggestiva syntslingor med folkton.

Arka, Mr Noun och Erik L började släppa vinyltolvor redan i slutet av 90-talet. 2006 tog de steget från undergroundakt till internationell angelägenhet. Rapparen och sångerskan Remedeeh kom med i gruppen och fullängdsdebuten Pinetrees On The Pavement ledde till flitig radiorotation med hits som On The Grind och Get!, samt skivkontrakt i bl.a Japan och Tyskland.

Karriär

Efter ett mixape, en EP och flitigt livespelande åren därefter kom uppföljaren Timelines 2010. Den fick mycket positiva recensioner och bl.a. en P3 Guld-nominering i kategorin bästa hiphop/soul. Det ledde också till kontrakt i Sydkorea och flertalet spelningar runtom i Europa.

Superscis tredje album Entropy släpptes 2015 efter titelspåret Entropy med tillhörande video och singeln Dark Matter, med Kristin Amparo och producerad av Broke n Tipsy. Sedan dess har Supersci bl.a. turnerat i Litauen, Luxemburg och Belgien, spelat på anrika klubbar som Fasching och Trädgården i Stockholm och på FATTA-turnéns avslutningsfest tillsammans med Cleo, på Pipelines 45-årsjubileum och Block Party i Sundsvall.

I maj uppträdde gruppen på Snowboardfestivalen Spot Battle 2019 i Tänndalen och då hade Mr Noun videopremiär för sin senaste singel ”Do Without Who”, producerad av Execute (Budapest/London).

På Åsele marknade kommer hela rappartrion och bjuder på både nytt och äldre material, som vanligt backade av DJ Koko, tidigare känd som DJ Kristougha.

2019 Flyphonic Phonogram

Streaming

Supersci på Spotify

Supersci på Soundcloud

Video

Supersci på YouTube

Kontakt / socialt

supersci@flyphonic.com

Facebook.com/supersci

@supersci060 on Twitter

@supersci060 on Instagram

Senaste releasen från en av medlemmarna i Supersci, Mr Noun.

Hitta.