HELIKOPTERTUR

HELIKOPTERTUR – UPPLEVELSEN UTÖVER DET VANLIGA

Heliscan erbjuder under Åsele marknad helikoptertur över Åsele och marknaden. Helikoptern rymmer 4 personer och den ungefärliga tiden för flygningen är 5-7 min.

Heliscan är ett Norskt bolag som har en stor flotta och flera utspridda baser över hela Norge. De har dessutom tagit över gamla Jämtlandsflygs verksamhet i Östersund och det är denna bas som kommer till Åsele marknad. Utöver rundflyg och transportflyg till exempelvis fjällen specialiserar de sig bland annat Heliscan på tunga lyft.

Nu kommer de alltså till marknaden för att erbjuda besökare något utöver det vanliga. Besökare får här krydda marknadsupplevelsen med en utsikt över området och orten.

Heliscan gör inga loops under marknaden och priset för en rundtur är 450 kr för vuxen och 300 kr för barn upp till 12 år. Start och landningsplats för helikopterturen hittas nedanför det bostadsområde som i folkmun kallas “Berget” mitt emot ishallen i Åsele. Se kartan nedan, på kartan är markerat med en stjärna var helikoptern startar och landar.

Tider för rundflyg är fredag kl. 16-19, Lördag och söndag kl. 10-18.

karta över landningsplats